Eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin, CHP'den istifa ettiğini sosyal medya üzerinden duyurdu. Esenyurt Belediye Başkan adaylığı iddialarıyla gündeme gelen Tekin, istifa açıklamasında partisine yönelik çeşitli eleştirilerde bulundu. Tekin, CHP'nin temel ilkelerinden uzaklaştığını savunarak, parti içinde liyakatın, ehliyetin olmadığını belirtti. Ayrıca, parti içi hemşericilik, gruplaşma, ekipleşme ilişkileri ve makam dağıtımı konularında ciddi eleştirilerde bulundu.

Özgür Özel ve Erdoğan görüşmesinin tarihi belli oldu Özgür Özel ve Erdoğan görüşmesinin tarihi belli oldu

İstifa açıklamasında, "Türkiye'de iktidar mücadelesi yerine parti içi iktidar mücadelesinin yeğ tutulduğu, partiye emek veren, partinin iktidar olması için çalışan insanların dışlandığı" ifadeleriyle CHP'yi eleştiren Tekin, partisinden ayrıldığını duyurdu.

Gürsel Tekin'in bugüne kadar CHP'deki çeşitli görevlerde bulunduğu ve CHP İstanbul milletvekili olarak meclise girdiği biliniyor. Tekin, aynı zamanda 2014-2016 yılları arasında CHP Genel Sekreterliği görevini yürütmüştü. İstifa açıklamasında, "Uğruna hayatımı adadığım ilkeler için çalışmaya devam edeceğim" diyen Tekin'in bundan sonraki siyasi kariyeri ve Esenyurt Belediye Başkan adaylığı konusundaki gelişmeler merakla bekleniyor.