Türkiye, son iki gündür Çanakkale, Kahramanmaraş, Hatay ve Muğla'da yaşanan depremlerle tedirgin bir atmosfer içinde sallanıyor. Özellikle 4 Mart'taki Çanakkale depremi, bölgede endişe ve korkuya neden oldu. Bu depremi önceden tahmin ettiğini iddia eden Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi için çarpıcı bir uyarıda bulundu.

Moriwaki, Amasya'daki Merzifon 7. Kitap Fuarı'nda yaptığı açıklamada, "Çanakkale, İnegöl, Bursa, Bandırma, Balıkesir tarafında deprem olabilir diye söylüyordum. Çanakkale'de oldu. Her an deprem olabilir. Özellikle Marmara Bölgesi'nde, artık hazır olunsun" ifadelerini kullandı. Deprem uzmanı, halka su şişesi, toz maskesi ve deprem çantası gibi önlemler alarak hazırlıklı olmaları tavsiyesinde bulundu.

Terör örgütüne darbe: “BOZDOĞAN-30” Terör örgütüne darbe: “BOZDOĞAN-30”

Ayrıca, fuarda binaların zemin yapısına ve yaşam üçgeni yönteminin önemine vurgu yapan Moriwaki, deprem çantasının yanı sıra düdük bulundurmanın da önemli olduğunu belirtti. Başkan Alp Kargı ise Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde bulunan ilçesinde 21 bin adet deprem çantası dağıttıklarını ve ilerleyen dönemde zemin sıvılaşma riskini temel alan bir imar planı hazırlığına gireceklerini ifade etti.