İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Sözcü Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, yaklaşan yerel seçimlere dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Seçim sürecinde İstanbul'un sorunlarını konuşmayı hedeflediklerini belirten Kavuncu, ". Ekrem İmamoğlu’yla görüştüğümde ‘Anlat İstanbul’ projemiz vardı. O dosyayı kendisine teslim etmiştim. Kendisine ‘7 ay çalıştık, sokak sokak gezdik. İstanbullunun en çok konuştuğu konular bunlar’ diyerek teslim etmiştim. Yani yüze konuşmadığımız hiçbir şeyi arkadan konuşacak insanlar değiliz” ifadelerini kullandı.

Kavuncu, Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. "Bu ucube Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkeyi mahvediyor." diyen Kavuncu, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini savundu. İYİ Parti'nin varlığının, güçlü iki partinin dışında üçüncü bir partinin varlığına katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Kavuncu, "Bizim adaylık iddiamız aslında güçlü iki partinin dışında üçüncü bir partinin hatta mümkünse dördüncü bir partinin de var olması. Bu yapıdan çıkaracak başka bir şey yok. Bizim varlığımız o açıdan da kıymetli." şeklinde konuştu.

Seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kavuncu, İYİ Parti'nin hedefinin Cumhur İttifakı'nın küskün seçmeni olduğunu belirtti. Kavuncu, "Aslında 31 Mart bir nevi de bunun kararı olacak. Cumhur İttifakı’nın küskün seçmeni bizim hedefimiz. Seçimde ne olacağını bilemezsiniz, kimden nasıl oy akacağını da bilemezsiniz." dedi.

Erbakan'dan Bahçeli'ye yanıt: Dedem yaşında... Erbakan'dan Bahçeli'ye yanıt: Dedem yaşında...

Son olarak, Kavuncu, anketlerde AKP ve CHP İstanbul adaylarının ardından üçüncü isim olduklarını belirtti ve aradaki farkın gittikçe kapandığını ifade etti. Kavuncu, seçim sürecinde kendilerini daha fazla tanıtarak oy potansiyellerini artırmayı hedeflediklerini söyledi. İstanbul'un ulaşım, kentsel dönüşüm ve ekonomi gibi temel sorunlarına odaklanacaklarını belirten Kavuncu, kentsel dönüşümle ilgili iki projelerinin olduğunu da açıkladı.