İYİ Parti'nin Sivas Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Sivas Belediye Başkanı olduğu dönemde "Cumhuriyet burada kuruldu burada yıkılacak" dediğini iddia etti. Bu ifadeye Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın sert tepki gösterdi. Aydın, bu iddiayı yalanlayarak, "Bir siyasi partinin Genel Başkanına karşı alçakça bir iftirada bulunmayı soysuzluk kabul ediyoruz!" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Sivas Belediye Başkan Adayı olarak açıkladığı Mehmet Ceylan, bir toplantıda yaptığı konuşmada, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na yönelik çarpıcı bir iddiada bulundu. Ceylan, Karamollaoğlu'nun 1989 yılında Sivas Belediye Başkanı olduğu dönemde, "Cumhuriyet burada kuruldu burada yıkılacak" dediğini öne sürdü. Ayrıca Ceylan, "Bu soysuzluk değil de nedir?" diyerek sert ifadeler kullandı.

Milletvekillerinin lüks harcamaları Erdoğan'ı kızdırdı: Ayrıca bir uyarıda mı bulunmam gerekiyor? Milletvekillerinin lüks harcamaları Erdoğan'ı kızdırdı: Ayrıca bir uyarıda mı bulunmam gerekiyor?

Bu sözlerin ardından Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak Mehmet Ceylan'ın iddialarını reddetti. Aydın, "96-97 yıllarında koalisyon ortağı olduğumuz, daha birkaç ay evvel işbirliği yaptığımız bir siyasi partinin Genel Başkanına karşı alçakça bir iftirada bulunmayı soysuzluk kabul ediyoruz!" dedi ve Ceylan'ı şerefsizlikle suçladı.

Bu gelişme, iki parti arasındaki gerilimi daha da artırarak siyasi arenada tartışmalara neden oldu.