İYİ Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz, seçimlere saatler kala şok bir iddiayla gündeme geldi. Yılmaz, X'teki sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, yeşil iş montu giymiş kişilerin, belediye iştiraki ORKENT'e ait evrakları yakmasıyla ilgili şaşırtıcı görüntüleri takipçileriyle paylaştı. Videoda, atılan kağıtların yangınla yok edildiği görülüyordu.

Yılmaz, paylaşımında büyük bir tepkiyle, "Bu telaş niye? Panik halde, yaktığınız evraklar içerisinde, belediye şirketlerinin usulsüz ihale dosyaları mı var? Yangından alelacele neyi kaçırıyorsunuz? Bu evrakları neden ateşe attınız?" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, "Neden bir kamyonet dolusu evrakı, kağıdı geri dönüşüme vermek yerine yakmayı tercih ettiniz? Yoksa bu çuvalların içerisinde şaibeli ihaleleriniz, belli gruplara sağladığınız rant evrakları mı var? Bu evrakların içerisinde kamuoyundan gizlediğiniz ne var?" diye sordu.

CHP Lideri  Özel'den kardeşiyle ilgili çarpıcı açıklama CHP Lideri Özel'den kardeşiyle ilgili çarpıcı açıklama

Yılmaz, "Günlerdir meydanlarda dile getirdiğimiz usulsüzlüklerinizin, yolsuzluklarınızın ortaya çıkmasından mı korktunuz? Tüm savcıları göreve davet ediyorum. Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORKENT A.Ş. acil incelensin. Ordu bu harami düzeni hak etmiyor." şeklinde de konuştu.

Sosyal medya hesabından yapılan bir açıklamada ise Yılmaz, "O yakılan sadece bir bölümü. Bunun önü ve arkası da var. O görmüş olduğunuz kamyonetin içi tamamen evrak dolu." dedi. Ayrıca, "Otogar alanına ne yapıyorsunuz? O projeyi kamuoyuyla paylaşır mısınız? Projede ne var, hala kimse bilmiyor." şeklinde sorular yöneltti.

İYİ Partili Yılmaz, paylaşımının devamında, "Büyükşehir belediyesinin defterleri, evrakları, resmi hesapları, sosyal medya hesapları, bilgisayarları, hard diskleri şu anda yakılıyor, imha ediliyor, kaçırılıyor, virüs atılmak suretiyle kontrollerinin sağlanmaması yönünde tedbir alınmaya gayret gösteriliyor. Bu panik niye? Neyi saklıyorsunuz?" diyerek endişelerini dile getirdi.