Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, emeklilerin tren seyahatlerinde rahat ve ekonomik bir deneyim yaşamaları için önemli bir adım attı. 2024 Emekliler Yılı kapsamında, bakanlık bünyesindeki yüksek hızlı, ana hat ve bölgesel trenlerde emeklilere yüzde 10 indirim uygulanacağını duyurdu.

12 ilde “BOZDOĞAN-34” operasyonları 12 ilde “BOZDOĞAN-34” operasyonları

Bakan Uraloğlu, "Emeklilerimizin ekonomik, konforlu ve rahat bir şekilde seyahatlerini sağlamak üzere yüksek hızlı, ana hat ve bölgesel trenlerimizde yüzde 10 indirim uygulamasını başlatıyoruz." sözleriyle müjdeyi duyurdu. Bu indirimden faydalanmak isteyen emeklilerin, e-devlet üzerinden veya bir resmi kurumdan alacakları emekli olduğunu gösteren belgeyle başvurabileceği belirtildi. İndirim, tüm emeklileri kapsayacak şekilde yıl boyunca geçerli olacak.

Ayrıca, yaklaşan Ramazan Bayramı tatili nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak için de önlemler alındı. Bakan Uraloğlu, bayram tatili ve okullardaki ara tatili kapsayan 5-15 Nisan tarihleri arasında ek yüksek hızlı tren seferleri ve diğer trenlerde kapasite artışına gidileceğini açıkladı. Yüksek hızlı tren hatlarında 5 Nisan'dan itibaren başlayacak ek seferlerle 18 bin 84 koltuk kapasitesi artışı sağlanacak. Ek seferlerle birlikte günlük karşılıklı sefer sayısı da artırılacak; Ankara-İstanbul hattında 13'ten 14'e, Konya-İstanbul hattında 4'ten 5'e yükselecek. Ayrıca, Ankara-Konya hattında cuma, cumartesi ve pazar günlerine ek seferler konulacak. Yeni seferler, tatil dönemi sonrasında da devam edecek.