İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajan, Duilio destroyeri mürettebatını tebrik ederek, Kızıldeniz'deki Aspides misyonu sırasında Husilere ait iki İHA'nın başarılı bir şekilde imha edildiğini açıkladı. Tajan, Avrupa Birliği'nin deniz görevlileri arasında yer alan ve Kızıldeniz'de faaliyet gösteren Duilio'nun, seyrüsefer güvenliğini garanti altına alarak ticari gemilere koruma sağladığını belirtti.

Savunma Bakanlığı kaynakları, Duilio gemisinin bu son olayda da "meşru müdafaa" ilkesi çerçevesinde hareket ettiğini vurguladı. Önceki saldırılarda kullanılan benzer özelliklere sahip İHA'ları hedef alan Duilio, bu kez de 6 kilometre uzaklıktaki tehditleri etkili bir şekilde bertaraf etti. İtalyan basınına göre, gemi daha önce de 2 Mart'ta Kızıldeniz'de benzer bir İHA saldırısına karşı başarıyla mücadele etmişti.

Husiler, Aden Körfezi’nde İsrail'i hedef aldı Husiler, Aden Körfezi’nde İsrail'i hedef aldı

İtalya Savunma Bakanlığı, Duilio gemisinin bölgede seyrüsefer ile ticaret güzergahlarının güvenliğini temin etme amacıyla bulunduğunu belirterek, meşru müdafaa prensibi çerçevesinde gerçekleşen bu son müdahalenin bölgedeki istikrar ve güvenliğe katkı sağladığını vurguladı.