İşten çıkarma yasağı süresi yeniden düzenlenerek 17 Mayıs’tan itibaren 30 Haziran’a kadar uzatıldı. Karar, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

Sinan Ateş cinayetini çeteye rapor eden fotoğraf: Kuryeden "görev tamam" pozu! Sinan Ateş cinayetini çeteye rapor eden fotoğraf: Kuryeden "görev tamam" pozu!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugün Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, 4857 sayılı İş Kanunu’nun, işçilerin iş akitlerinin feshedilmesinin önüne geçilmesine yönelik düzenlemeyi içeren geçici 10’uncu maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında belirtilen sürelerin bir kez daha uzatılması düzenlendi. Buna göre, işten çıkarma yasağı süresi 17 Mayıs 2021’den itibaren 30 Haziran 2021’e kadar uzatıldı.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI KAPSAMINA GİRMEYEN HALLER NELERDİR?

Bir çalışanın işten ayrılmasına ilişkin, SGK’ya bildiren işyerleri fesih türüne göre kod seçmesi gerekiyor. Bu kapsamda belirli kodlar yer alıyor. İstifa için “03”, işçinin haklı nedenle feshi için “25”, işverenin haklı nedenle feshi için “29” ve işyeri kapanması için “17” numaralı kodların seçilmesi gerekiyor. Öte yandan, fesih kapsamına girmeyen durumlar şunlardır:
İş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi,
Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller,
İşverenin faaliyetinin sona ermesi,
İşin sona ermesi halleri dışında.