İspanya İç Savaşı'nın simgesi Guernica kasabasında, ünlü ressam Pablo Picasso'nun aynı adı taşıyan tablosunun ilham kaynağı olan yerde, Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Guernica kasabasındaki etkinlikte, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin anısına insan mozaikleri oluşturuldu.

İsrail'i durduracak tek ülke ABD İsrail'i durduracak tek ülke ABD

Guernica-Filistin Yurttaş İnisiyatifi'nin öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, kasabanın tarihi Pasialeku Pazar Yeri seçildi. Sivil halka karşı yapılan ilk büyük bombalamanın yaşandığı Guernica'da düzenlenen etkinlikte, 3 binden fazla kişi bir araya geldi. İnsan mozaikleri oluşturulan etkinlikte, sirenler çaldı, Filistin ve Basklı sanatçılar çeşitli dillerde şiirler okudu. Manifestoda, İsrail'in Filistin halkına karşı soykırım yaptığı ifade edilerek, dünya ve uluslararası toplumdan Filistin halkının acılarını paylaşması ve katliamı durdurması istendi.

Guernica kasabası, İspanya İç Savaşı sırasında faşist güçler tarafından 1937 yılında Alman ve İtalyan uçakları tarafından bombalanmış ve bu olay, Pablo Picasso'nun ünlü tablosuna konu olmuştu.