İletişim Başkanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan "Merkez Bankası'nın raporu sızdı, dolar 15 gün sonra 40 TL olacak" şeklindeki iddiaları kesin bir dille yalanladı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların manipülatif olduğu ve kamuoyunu yanıltıcı olduğu belirtildi.

İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, doların 15 gün sonra 40 TL olacağına dair herhangi bir raporun bulunmadığı vurgulandı. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın her ay yayımladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin manipülatif şekilde dezenformasyona konu edildiği belirtildi.

Sinan Ateş cinayetini çeteye rapor eden fotoğraf: Kuryeden "görev tamam" pozu! Sinan Ateş cinayetini çeteye rapor eden fotoğraf: Kuryeden "görev tamam" pozu!

Anket sonuçlarının sadece katılımcıların beklentilerini yansıttığı ve kurumsal beklenti ve tahminlerini içermediği ifade edilen açıklamada, söz konusu haberlerle ilgili suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi. SPK ve Merkez Bankası'nın, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçundan dolayı suç duyurusunda bulunacakları belirtildi.

Ayrıca, manipülatif amaçlarla servis edilen bu iddialara itibar edilmemesi ve yalan haberlere karşı dikkatli olunması istendi.