Hollanda'nın Lahey kentinde gerçekleşen fosil yakıt sübvansiyonlarına karşı düzenlenen protestolara dünya çapında tanınan İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg de katıldı. Ancak, protestoların ilerleyen saatlerinde polisle eylemciler arasında gerilim yaşandı ve olaylar çatışmaya dönüştü. Ana yolu kapatma eylemi sırasında yer alan Thunberg, polis tarafından gözaltına alındı.

Kısa bir süre sonra serbest bırakılan Thunberg, eylemlerine devam etti. Bu kez, tren istasyonuna giden yolun kapatılması protestosuna katıldı. Ancak, ikinci kez gözaltına alınarak polis aracına bindirildi. Aktivist, birkaç saat gözaltında kaldıktan sonra akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Kral III. Charles'tan gelinine jest Kral III. Charles'tan gelinine jest

Thunberg, gözaltına alınmadan önce yaptığı açıklamada, dünyanın ciddi bir krizle karşı karşıya olduğunu ve bu nedenle eylemlere katıldığını belirtti. "Gezegensel bir acil durumla karşı karşıyayız ve bir şeyler yapabilecekken kenarda durup insanların hayatlarını ve geçim kaynaklarını kaybetmesini, iklim mültecisi olmasını izlemeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Hollanda polisi, protestolar sırasında 412 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.