ODATV’den Zeynep Çakır’ın haberine göre, MİT tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde özel dedektif Ahmet Ersin Tumlucalı ve eşinin 2011-2020 yılları arasında MOSSAD ile bağlantılı olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Tumlucalı ve dedektiflik şebekesinin çökertilmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Tumlucalı , Jorg NEUBACH ve Gavin ALTO maske isimlerini kullanan MOSSAD ajanları ile Avusturya/Viyana, İsviçre/Zürih, Almanya/Münih-Frankfurt-Berlin’de yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdi. MOSSAD ajanları ile iletişimini gizli haberleşme yöntemleri ile sürdüren Ahmet Ersin Tumlucalı, Avusturya, İsviçre ve Almanya’da yaptığı görüşmeler sırasında para aldı.

Tumlucalı, kendisi ile temas kuran ve Avusturya’da yaşadığını belirten MOSSAD ajanı Jorg NEUBACH’ın Almanca bilmemesi üzerine ilk aşamada durumdan şüphelendi. Jorg NEUBACH’ın, Viyana, Zürih, Berlin veya Atina’da buluşabileceğini belirtmekle birlikte İstanbul’a gelemeyeceğini belirtmesi ise şüpheyi artıran diğer bir husus oldu.

Tumlucalı bu şüphelerden hareketle Viyana’da yaptığı ilk görüşmede Türkiye’den almış olduğu MOSSAD ile ilgili bir kitabı da beraberinde götürerek Jorg NEUBACH’a MOSSAD ajanı olup olmadığını sordu. Jorg NEUBACH’a ise bu soruyu gülerek geçiştirip, cevap vermedi. Tumlucalı, görev aldığı kişilerin MOSSAD ajanı olduğunu bilmesine rağmen yaklaşık 9 yıl boyunca çalışmaya devam etti. Yaptığı işler karşılığında yüklü miktarda kazanç elde etti. Tumlucalı, MOSSAD tarafından verilen talimatları karşılayabilmek amacıyla 9 kişiden oluşan bir şebeke kurdu.

MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından yürütülen ortak operasyon neticesinde Tumlucalı ve şebeke üyeleri 3 Nisan 2024’te gözaltına alındı. Şebeke üyeleri haklarındaki iddiaları kabul etti. İlk aşamada Tumlucalı ve eşi tutuklanmış olup adli süreç devam etmektedir.

ODATV TAKİP RAPORLARINA ULAŞTI

Odatv'nin edindiği bilgilere göre Tumlucalı, talimatlar kapsamında Türkiye, Gürcistan, Almanya ve Orta Doğu ülkelerinde araştırma, keşif ve takip faaliyetlerinde bulundu. Bu kapsamda İstanbul'da Ortadoğulu bir şahsa yönelik takip ve foto dokümante çalışması gerçekleştirdiği tespit edildi. Tumlucalı bu faaliyet kapsamında, dört kişilik takip ekibi kurmuş, araç kiralamış ve hedefini iki gün süresince adım adım takip etti. Takip faaliyeti Tumlucalı'nın eşi tarafından raporlanarak ve Jorg Neubach'a gönderdi.

Fddssdf Vu4H

Milletvekillerinin lüks harcamaları Erdoğan'ı kızdırdı: Ayrıca bir uyarıda mı bulunmam gerekiyor? Milletvekillerinin lüks harcamaları Erdoğan'ı kızdırdı: Ayrıca bir uyarıda mı bulunmam gerekiyor?

Fdfddf 9Pwd

Ftrfrey 00Rx

Ekran Goruntusu 2024 04 05 124617 K 6Ejp