Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor? Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi artışlarına dair çıkan iddiaları reddederek, vergi politikalarının net bir şekilde belirlendiğini açıkladı. CNNTÜRK'te katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulunan Şimşek, harcamaların gözden geçirileceğini, kayıt dışılıkla mücadele edileceğini ve bütçe açığını kontrol altına alacak ciddi düzenlemeler yapıldığını belirtti.

Bakan Şimşek, kayıt dışılıkla mücadele edilmesinin, bütçe açığının daha kalıcı bir şekilde kontrol altına alınması anlamına geldiğini ifade etti. Seçim öncesinde kasıtlı olarak üretilen spekülasyonlara da değinen Şimşek, bu tür çabaların seçim sonrası için belirsizlik ve güvensizlik yaratma amaçlı olduğunu söyledi.

Yeni bir uygulama olarak Haziran'dan itibaren devreye girecek olan POS cihazlarıyla ilgili bilgi veren Şimşek, bu cihazların düşük KDV oranıyla fiş kesilmesini engellemek amacıyla kullanılacağını açıkladı. Ayrıca, kira sözleşmelerinin e-devlet üzerinden yapılması konusuna da değinen Şimşek, bu adımın hem kolaylık hem de şeffaflık sağlayacağını belirtti.

Bakan Şimşek, vergi politikalarına dair net bir tutum sergileyerek, kurumlar vergisi, gelir vergisi ve KDV genel oranlarında artış yapılmayacağını söyledi. İndirimli oranların gözden geçirileceğini ifade eden Şimşek, motorlu taşıtlara ilave bir vergi oranının gündemlerinde olmadığını da vurguladı.