Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde son 16 turu ilk maçında Union Saint-Gilloise'yi 3-0 mağlup etmesi, futbol camiasında büyük yankı uyandırdı. Bu önemli galibiyeti değerlendiren Rıdvan Dilmen, katıldığı bir YouTube kanalında mücadelenin detaylarına dair önemli yorumlarda bulundu.

Rıdvan Dilmen'in maç sonrası yaptığı değerlendirmeler arasında, "Konferans Ligi'nin favorilerinden biri Fenerbahçe" ifadeleri dikkat çekti. Dilmen, "Fenerbahçe'nin Atina'da final oynama ihtimali yüksek. 'Dört büyükler'den birinin Konferans Ligi'nde final oynayacağını düşünüyorum. Fenerbahçe'nin Süper Lig şampiyonluğu ile Konferans Ligi'nde final şansını eşit görüyorum" dedi.

PFDK’dan Ali Koç’a 60 günlük ceza! PFDK’dan Ali Koç’a 60 günlük ceza!

Futbol yorumcusu, sarı-lacivertli takımın bu sezon en büyük kazançlarından birinin Jayden Oosterwolde olduğunu belirtti. "Bence Fenerbahçe'nin bu yıl en büyük kazançlarından biri Oosterwolde'dir" diyen Dilmen, genç oyuncunun performansını övgüyle değerlendirdi.

İsmail Kartal'ın tercihi konusuna da değinen Dilmen, "İsmail Kartal'a bu saatten sonra Süper Lig mi, Konferans Ligi mi diye sorsalar bu dakikadan sonra ikisini de ister. Ama yine de yüzde vereceksek yüzde 60 Süper Lig, yüzde 40 Konferans Ligi'ni ister" şeklinde konuştu.

Son olarak, Ferdi Kadıoğlu ve Jayden Oosterwolde için toplamda 50 milyon Euro'luk bir transfer değerinin söz konusu olabileceğini ifade eden Dilmen, "Ferdi ile Oosterwolde'ye övgüler yağdıran Rıdvan Dilmen, '25'er milyon euroya satarsa şaşırmasın Fenerbahçe bunu söyleyeyim. Her gün gelişen ve çok genç oyuncular bunlar'" şeklinde görüş bildirdi.