77 ilde “SİBERGÖZ-37” operasyonu 77 ilde “SİBERGÖZ-37” operasyonu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde Hatay'da protesto ile karşılandı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde 53 binden fazla vatandaşın yaşamını yitirdiği felaketin yıl dönümünde, bölge halkı tarafından yapılan anma töreninde gerilim yaşandı.

Hatay'da bir araya gelen bölge halkı, Lütfü Savaş ve Fahrettin Koca'yı "istifa" sloganları ve yuhalamalarla protesto etti. Depremzedelerin yoğun tepkisiyle karşılaşan Savaş ve Koca'nın kalabalığın arasından güçlükle çıktığı belirtildi.

Öte yandan, anma töreninin yapıldığı alanda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de bulunduğu, Savaş'ın yuhalanmalar ve protestolar arasında kalabalıktan güçlükle çıkarıldığı görüntülerde yer aldı.

Depremin yıl dönümünde Hatay halkı, 53 binin üzerindeki can kaybını anmak ve yaşanan zorlu süreçte verdikleri tepkiyi göstermek adına karanfillerle saygı duruşunda bulundu. Ancak, Lütfü Savaş'ın istifasını talep eden sloganlar ve Fahrettin Koca'ya yönelik ağır protestolarla dolu bir atmosfer oluştu.