Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde saat 04.17'de bir mesaj yayınladı. Erdoğan, depremlerde kaybedilen vatandaşları rahmetle anarak, millete verilen sözleri tutmak için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Erdoğan'ın mesajı şu şekilde:

Sinan Ateş cinayetini çeteye rapor eden fotoğraf: Kuryeden "görev tamam" pozu! Sinan Ateş cinayetini çeteye rapor eden fotoğraf: Kuryeden "görev tamam" pozu!

"Vatandaşlarımızı yuva sahibi yapana kadar çalışacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerin ardından evleri yıkılan veya kullanılamaz hale gelen vatandaşların güvenli yuvalara kavuşması için yürütülen çalışmalara vurgu yaparak, "Bu çalışmaları, şehirlerimizi inşa ve ihya ederek ayağa kaldırıncaya, evi yıkılan veya kullanılamaz hale gelen son vatandaşımızı da güvenli yuvasına kavuşturuncaya kadar sürdüreceğiz." dedi.

"Toprağa verdiğimiz canlarımızı Fatihalarla, dualarla, hüzünle yad ederken milletimize verdiğimiz sözleri tutmak için canla başla çalışıyoruz." ifadelerini kullanan Erdoğan, milletin bu zor dönemde birlik ve beraberlik içinde olduğunu ve devletin tüm imkanlarıyla harekete geçtiğini belirtti.

Erdoğan ayrıca, "Rabbim ülkemize ve milletimize bir daha böyle afetler yaşatmasın, bizleri böyle imtihanlara maruz bırakmasın." temennisinde bulundu.