ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Washington'da gerçekleştirdiği görüşmeye dair sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Blinken, görüşmede İsrail-Hamas çatışması ve çatışmanın bölgeye sıçramaması için yapılan çabaları ele aldıklarını belirtti. Ayrıca, İsveç'in NATO üyeliğinin hızla onaylanmasının önemine vurgu yaptı.

Yerlikaya açıkladı: 1 Mayıs’ta kaç kişi gözaltına alındı Yerlikaya açıkladı: 1 Mayıs’ta kaç kişi gözaltına alındı

Blinken'ın paylaşımına göre, görüşmede İsrail-Hamas çatışmasının yanı sıra kalan rehinelerin serbest bırakılması ve insani yardım konuları da gündeme geldi. Türkiye'nin bölgedeki rolü ve çabaları ele alınarak, bölgedeki istikrarın sağlanması için atılması gereken adımlar masaya yatırıldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Gazze'deki durumu Amerikalı muhataplarına net bir şekilde ilettiklerini ve artık tahammül kalmadığını vurguladı. Görüşmede ayrıca, NATO üyeliği sürecindeki gelişmelerin de ele alındığını belirtti.

Görüşme, bölgedeki siyasi ve güvenlik konularında iş birliği ve diyaloğun devam ettiğini gösteriyor. Özellikle İsrail-Hamas çatışması gibi bölgesel hassasiyet taşıyan konuların yanı sıra, NATO üyeliği süreci de Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin önemli bir bileşeni olarak görülmekte.