Türkiye'nin ünlü klarnet virtüözlerinden biri olarak tanınan Hüsnü Şenlendirici, İzmir'in Bergama ilçesinden AK Parti tarafından birinci sıra meclis üyesi adayı olarak gösterildi. Şenlendirici, adaylıkla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak herhangi bir siyasi partiye üyeliğinin olmadığını ve Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun kontenjanından meclis üyeliği için aday gösterildiğini belirtti.

Şenlendirici'nin açıklamasında, kültürel ve sanatsal faaliyetler için adaylığı kabul ettiğini ifade etti. Ayrıca, kültür ve sanatın siyaset ve partiler üstü bir noktada olduğunu vurgulayarak, memleketi Bergama'nın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla adaylık teklifini kabul ettiğini belirtti.

Zafer Partisi’nde iki istifa birden! Zafer Partisi’nde iki istifa birden!

Açıklamasında, "Memleketim Bergama’nın tüm dünyada tanıtımına katkı sağlayacağına inandığım işler yapmayı arzuluyorum. Bu isteğimin siyasi çekişmelere konu edilmesini doğru bulmuyorum." ifadelerini kullanan Şenlendirici, adaylık sürecinin kültür ve sanata katkı sağlama amacını taşıdığını belirtti.