Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu bankalarının emeklilere yönelik promosyon ödemeleri hakkında yapmış olduğu açıklamaların ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli promosyonlarının 28 Mart itibarıyla hesaplara yatırılacağını duyurdu. Bakan Işıkhan, "Kamu bankalarımız pazartesi promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacak. 28 Mart itibarıyla emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak." şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarına göre, kamu bankaları bu yılki promosyon ödemesini alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapması bekleniyor. Önceki yıllarda emeklilere verilen promosyon miktarı 3 ile 10 bin lira arasında değişiyordu.

Promosyon miktarının nasıl belirleneceği konusunda ise en düşük emekli maaşından başlayarak düşünüldüğü belirtildi. Buna göre, en düşük emekli maaşı alan bir emekliye 10 bin lira maaş için 8 bin lira promosyon verilmesi bekleniyor. Daha yüksek maaş alan emeklilere ise 12 bin lira promosyon ödemesi yapılacak.

Meteoroloji'den 44 il için toz uyarısı! Meteoroloji'den 44 il için toz uyarısı!