Avusturalya'dan Ukrayna'ya 100 milyon dolar Avusturalya'dan Ukrayna'ya 100 milyon dolar

ABD Savunma Bakanlığı'nda görevli 25 yaşındaki Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell, Gazze'deki katliama karşı duyduğu isyanı dramatik bir şekilde ortaya koyarak kendini ateşe verdi. Olay, Washington Post'un haberine göre, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde gerçekleşti.

Bushnell, önce "Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim" diyerek, ardından başından aşağı benzin dökerek kendini ateşe verdi. Kamuflaj elbisesi içindeki Bushnell, "Filistin'e özgürlük!" diye bağırarak yaşamını yitirdi.

Washington Post'un ortaya çıkardığı bilgilere göre, Bushnell'in trajik eyleminden sadece 12 dakika önce bir arkadaşıyla telefonda fedakarlık ve anarşi konularını konuştuğu belirlendi. Ayrıca Bushnell, arkadaşına attığı mesajlarda, "Umarım anlarsın, seni seviyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Bushnell'in sosyal medya paylaşımlarına bakıldığında ise New York Post'un vurguladığı gibi, tam 6 yıl önce yaptığı bir paylaşımda "Ülkem soykırım yapıyor olsaydı ne yapardım?" sorusunu sormuştu. Washington Post, Bushnell'in dini bir mahallede büyüdüğünü ve bazı Hristiyan cemaatlerine üye olduğunu da aktardı.