Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün düzenlenen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, 31 Mart yerel seçim kampanyası detayları ele alındı. Toplantıda, seçim öncesi yapılan son MYK toplantısı gerçekleştirildi ve bu toplantı 1.5 saat sürdü. MYK toplantısına kabine üyeleri de tam kadro katıldı. Erdoğan, toplantının açılış konuşmasında seçimlere yönelik hazırlıklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, konuşmasında, "İnşallah 14-28 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart seçimlerinde de aynı başarıyı elde edeceğiz. Kendi belediyelerimizi muhafaza edeceğimiz gibi 2019 seçimlerinde kaybettiğimiz büyükşehirleri de muhalefetin elinden geri alacağız" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın talimatı üzerine, MYK üyeleri seçim öncesi son haftada yoğun bir şekilde sahada olacak.

Toplantıda, seçim kampanyası kapsamında 27 ilde 150 program düzenleyen bakanların, kalan bir aylık sürede 81 ilde vatandaşla buluşturulması planlandı. Erdoğan'ın, AK Parti'ye rakip olan ve yeniden aday gösterilmediği için başka partilere geçen belediye başkanlarının bulunduğu il ve ilçelere özel çalışma yapılması talimatını verdiği belirtildi. Bu özel çalışmanın, başka partilere geçen belediye başkanlarına karşı etkili bir strateji oluşturmayı amaçladığı ifade edildi.

Erdoğan ve Özel görüşmesinde neler konuşulacak? Erdoğan ve Özel görüşmesinde neler konuşulacak?

Toplantının sonunda Erdoğan'a, MYK üyelerinden AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından hazırlanan üzerinde gençlik fotoğrafı bulunan "Yaşın Hep 18" yazılı bir pasta sürprizi yapıldı. Başkanlık dönemi boyunca dünya liderlerinden gelen doğum günü kutlama telefonlarıyla sıkça bölünen toplantıda bu kez MYK üyeleri tarafından sürpriz bir kutlama gerçekleştirildi.