İstanbul'da ulaşım sorunlarına çözüm arayışı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yeni bir adım attı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamasına göre, İstanbul'un yoğun yerleşim bölgelerinden biri olan Kazımkarabekir ve Bahçelievler mahallelerine ulaşımı sağlayacak olan raylı sistem yatırımları için ilk adım atıldı. Mevcut Altunizade - Çamlıca Camii - Bosna Bulvarı Metro Hattı'nın bu bölgelere uzatılacağı duyuruldu.

6 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan proje, toplam 6 kilometrelik bir hattı kapsıyor ve "Bosna Bulvarı- Bahçelievler- Kazım Karabekir Metro Hattı" olarak adlandırılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın üstlendiği bu proje, 6.3 milyar lira tutarındaki bir bütçeyle gerçekleştirilecek. Hat, 4 istasyondan oluşacak ve saatte 80 kilometre hızla çalışacak.

Tarihte bugün; 30 Nisan Tarihte bugün; 30 Nisan

Bu yeni metro hattı tamamlandığında, Altunizade İstasyonu'nda Üsküdar - Çekmeköy hattıyla Marmaray'a, Kazımkarabekir İstasyonu'nda ise Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu ile entegre olacak. Hat, Altunizade İstasyonu'ndan başlayarak Ferah Mahallesi, Çamlıca ve Bosna Bulvarı istasyonlarını geçerek Yavuztürk İstasyonu'na ulaşacak ve buradan iki kola ayrılacak. Bir kolu Güzeltepe ve Bahçelievler istasyonlarına, diğeri ise Kazımkarabekir İstasyonu'na ulaşacak şekilde planlanmıştır. Bu sayede Üsküdar ve Ümraniye gibi nüfusu yoğun olan mahallelerde metro ulaşımı daha da yaygınlaşacak, halkın yaşamını kolaylaştıracak.