Türk Boyları ve Akraba Toplulukları Haberleşme Derneğinden 3 Mayıs mesajı Türk Boyları ve Akraba Toplulukları Haberleşme Derneğinden 3 Mayıs mesajı

İYİ Parti'nin 27 Nisan'daki Olağanüstü Genel Kurulu'na doğru, parti içinde genel başkanlık için çekişme artıyor. Genel Başkan Meral Akşener'in aday olmayacağını açıklamasıyla birlikte, parti içinden peş peşe adaylar ortaya çıkmaya başladı. İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun ardından İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın da genel başkanlık için adaylığını açıkladı. Bunun yanı sıra, İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz da adaylıklarını duyurmuştu. Ayrıca, Kürşad Zorlu'nun da başkan adaylığını açıklamaya hazırlandığı iddia ediliyor.

Meral Akşener'in kongrede kimi destekleyeceği de merak konusu. Kulislerde dolaşan söylentilere göre, Akşener'in başkanlık yarışında Müsavat Dervişoğlu'nu destekleyeceği ve ekibine bu yönde işaret edeceği belirtiliyor. Öte yandan, daha önce partide genç hareketin desteğini alarak aday olacağını duyuran Mehmet Tolga Akalın'ın, Dervişoğlu'nun lehine adaylıktan çekilebileceği ve onu destekleyebileceği konuşuluyor.

İYİ Parti'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nde aldığı oy oranındaki düşüş de dikkat çekiyor. Türkiye genelinde yüzde 3,77'lik oy oranıyla 6'ncı parti konumuna gerileyen parti, sadece Nevşehir'de belediye başkanı çıkarabildi. Seçimlerde önceki döneme göre yüzde 6'nın üzerinde oy kaybetti.

Partideki istifalar da gündemdeki önemli konulardan biri. 31 Mart seçimleri sonrası başlayan istifa dalgasında, Bilge Yılmaz Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevinden istifa etmiş ve Akşener'i de istifaya çağırmıştı. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu ve Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak da görevlerinden ayrıldıklarını açıklamıştı.