Erbil Uluslararası Havalimanı’na roketli saldırı gerçekleştirildiği öğrenildi. Saldırının nereden yapıldığına ilişkin şu anda her hangi bir bilgi yok.

, Erbil Uluslararası Havalimanı’na roketli saldırı düzenlendi. ABD’nin Erbil Başkonsolosluk binasında siren sesleri yükseliyor.

Basına konuşan bir kaynak saldırının dronla gerçekleştirildiğini söyledi. Saldırının zayiatına ilişkin şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı.

Barzani'Ye bağlı gruplardan alınan bilgilere göre, özellikle havalimanı yakınlarında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Filipinler'de aşırı sıcaklar can aldı Filipinler'de aşırı sıcaklar can aldı

Saldırı sonrası Erbil Uluslararası Havalimanı’nda giriş çıkışlar durduruldu.

Irak Terörle Mücadele Birimi’nden yapılan açıklamada, “Bugün saat 11:30 bomba yüklü insansız hava aracı ile Erbil Havalimanına saldırı gerçekleştirildi. Can kaybı söz konusu değildir” denildi.

Dün gece de Irak'ın başkenti Bağdat’taki ABD Büyükelçiliği’ne silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile saldırı girişiminde bulunuldu. SİHA’ların ABD güçleri tarafından vurularak düşürüldüğü belirtilişti.

İran’a yakın Haşdi Şabi’ye bağlı milis gücü Ketaibi Seyid Şüheda Komutanı Ebu Ala Welai, ABD’nin 27 Haziran’da Irak-Suriye sınırında kendi güçlerine yönelik düzenlediği saldırıların intikamını alacaklarını söylemişti.