İYİ Parti'de kurultay günü İYİ Parti'de kurultay günü

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, Hatay'ın Antakya ilçesinde düzenlediği mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Erbakan, partisinin seçimlere kazandırmak ya da kaybettirmek amacıyla girilmediğini belirterek, İstanbul'da adaylarını geri çekmek için hükümete sert şartlar sundu.

Mitingde konuşan Erbakan, "Ey troller, bizim şartlarımız belli. İktidar İsrail'le ticareti sonlandırdığını ilan etsin, İsrail'e ihracatı kestiğini ilan etsin, Malatya'da İsrail'i korumak için kurulan Kürecik Radar Üssü'nü kapattığını ilan etsin ve emekli maaşını 20 bin TL'ye çıkardığını ilan etsin, biz bugün İstanbul adayımızı çekmeye hazırız." dedi.

Parti lideri, seçimlere girme amacının milletin derdine derman olmak, maddi ve manevi kalkınmayı gerçekleştirmek, belediyelerde ahlaklı belediyecilik dönemini başlatmak ve yaşanabilir bir Türkiye'nin temellerini atmaktan ibaret olduğunu vurguladı. Bu doğrultuda hareket ettiklerini ve hiçbir zaman diğer partileri kazandırmak ya da kaybettirmek için seçime girmediğini ifade etti.

Erbakan, İstanbul adayını geri çekmek için hükümete sunduğu üç şartın gerçekleşmesi durumunda adaylarını çekmeye hazır olduklarını ancak herhangi bir beklentilerinin olmadığını belirtti.

YRP lideri, "Bütün bunlara rağmen Hatay'dan sesleniyoruz. Ey troller, bizim şartlarımız belli. İktidar İsrail'le ticareti sonlandırdığını ilan etsin, İsrail'e ihracatı kestiğini ilan etsin, Malatya'da İsrail'i korumak için kurulan Kürecik Radar Üssü'nü kapattığını ilan etsin ve emekli maaşını 20 bin TL'ye çıkardığını ilan etsin, biz bugün İstanbul adayımızı çekmeye hazırız. Alın bakalım, size hodri meydan. Şimdi bu adımları atın, hiçbir beklentimiz olmadan adayımızı çekmeye hazırız ama maalesef böyle bir adım atacağınızla ilgili de hiçbir ümidimiz yok." şeklinde sert ifadeler kullandı.

Son olarak, Erbakan, siyasi geçmişlerinde Milli Görüş'ün adayını başka bir parti lehine çekmediklerini ve bu durumun hiçbir zaman değişmeyeceğini vurgulayarak, parti olarak bağımsız bir çizgide hareket edeceklerini dile getirdi.