Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Manisa'da düzenlenen "Manisa İş Dünyası ile Buluşma" ve "Hemşehriler ile Buluşma" programlarında ülke ekonomisine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Yılmaz, enflasyonun temmuz ayında düşmeye başlayacağını belirterek, Türkiye'nin bu yılın sonunda 256 milyar dolarlık ihracat başarısına ulaştığını vurguladı. İhracatçıları tebrik eden Yılmaz, dış ticaretteki olumlu trendin devam ettiğini söyledi.

Ayrıca, altın ithalatında bir düşüş beklentisi olduğunu belirten Yılmaz, istihdamda yaşanan olumlu gelişmelere dikkat çekti. İşsizlik oranının yüzde 8,8'e düştüğünü ifade eden Yılmaz, genç işsizlikte yaşanan 4 puanlık düşüşün önemli olduğunu belirtti. Sermaye yeterlilik oranının yüksek olduğunu ve Türkiye'nin dış finansmanda güçlü duruş sergilediğini söyleyen Yılmaz, ülke risk priminin düşüşe geçtiğini açıkladı.

Biden yine soykırım dedi! Biden yine soykırım dedi!

Konuşmasında bütçe disiplinine vurgu yapan Yılmaz, Türkiye'nin Avrupa'dan daha iyi bir bütçe disiplinine sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, depreme karşı alınan tedbirleri ve yapılan konut teslimatlarını da dile getiren Yılmaz, Manisa'daki yatırımları ve ulaşım projelerini anlattı.

Sanayicilere ve iş dünyasına yönelik destekleri de paylaşan Yılmaz, Yatırım Taahhütlü Avans (YTAK) kredilerinden ve ihracatçılara sağlanan kurumlar vergisi avantajlarından bahsetti. KOBİ'lerin bu desteklerden nasıl faydalanabileceğini açıklayan Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik durumuyla ilgili iyimser bir tablo çizdi.