Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'deki insanlık dışı saldırılarının devam etmesi üzerine Türkiye'nin aldığı tedbirleri ve Gazze'ye yönelik insani yardımları basın mensuplarıyla paylaştı. Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Fidan, Mübarek ramazan ayının son günlerinde yaşanan dramın altını çizerek, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarına ve BMGK'nın ateşkes çağrısına rağmen saldırıların devam ettiğine dikkat çekti.

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Fidan, Türkiye'nin bu konuda sessiz kalmadığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde İsrail'in tutumunu sert bir şekilde kınadıklarını belirtti. Ayrıca, uluslararası toplum ve İslam ülkeleriyle ortak bir tutum alınması için çaba harcadıklarını vurguladı.

Türkiye'nin Gazze'ye yönelik insani yardımlarının 42 bin tonu geçtiğini açıklayan Fidan, Türkiye'nin Gazze'ye en çok yardım gönderen ilk 2 ülkeden biri olduğunu ifade etti. Ayrıca, 9'uncu yardım gemisinin de yolda olduğunu ve Türk Hava Kuvvetleri'nin yardım operasyonuna katılma talebinin İsrail tarafından reddedildiğini belirtti.

İsrail'in Türkiye'nin yardım talebini reddetmesi üzerine alınan tedbirler hakkında da bilgi veren Fidan, "İsrail'in açlıkla boğuşan Gazzelilere yardım ulaştırma girişimimizi engellemesinin hiçbir bahanesi olamaz. Bu nedenle İsrail'e yönelik bir dizi tedbir aldık." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan bu tedbirlerin hızla uygulanacağını ve İsrail'in ateşkes ilan etmesi ve insani yardımların kesintisiz olarak Gazze'ye ulaşması durumuna kadar devam edeceğini vurguladı.