DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen Haberler.com YouTube kanalında Haber Müdürü Olgun Kızıltepe ve Melis Yaşar'ın konuğu oldu. Ekmen, yaklaşan yerel seçime dair önemli değerlendirmelerde bulundu. 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili DEVA Partisi'nin büyükşehirlerde aday çıkarma kararı alıp almayacaklarına ilişkin soruya Ekmen, CHP'den gelecek bir uzlaşı teklifine göre hareket edeceklerini ancak genel olarak tüm il ve ilçelerden aday çıkaracaklarını belirtti. Ekmen, "İyi, ehil ve demokrat insan" kriterlerini vurgulayarak aday seçiminde bu temel değerlere önem verdiklerini söyledi.

Aday belirleme sürecinde DEVA Partisi'nin, "Etik Kurallar Bildirgesi" imzalattığını ve belediye başkanlığı kazanan adayların bu eylem planını dikkate alacaklarını açıklayan Ekmen, DEVA Partisi'nin yerel yönetimlerdeki eylem planına dair bilgiler verdi. Ayrıca, İstanbul ve Ankara'da kendi adaylarının dikkat çekeceğini ifade etti.

Mehmet Emin Ekmen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu değerlendirirken, İmamoğlu'nun başarılı bulunduğunu ancak 2028 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'ni hedeflemesi nedeniyle eleştirilere maruz kaldığını belirtti. Ayrıca, AK Parti'nin İBB Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki deprem konusundaki politikalarını eleştirerek, bu nedenle Kurum'u doğru bir aday olarak görmadığını dile getirdi.

Milletvekillerinin lüks harcamaları Erdoğan'ı kızdırdı: Ayrıca bir uyarıda mı bulunmam gerekiyor? Milletvekillerinin lüks harcamaları Erdoğan'ı kızdırdı: Ayrıca bir uyarıda mı bulunmam gerekiyor?

Son olarak, DEVA Partisi'nin İstanbul'dan ne kadar oy alacağına ilişkin soruya Ekmen, henüz ellerinde veri olmadığını ancak AK Parti'ye oy vermiş seçmenler arasında DEVA Partisi'ne yönelim olduğunu ifade etti. AK Parti ile destek zemini oluşturulması konusunda ise kurumsal bir iletişim bulunmadığını belirterek destek zemininin oluşmadığını vurguladı.