Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), 14 ve 28 Mayıs'ta gerçekleşecek Milletvekilliği ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere dair çalışmalara başlamıştı. Ancak başkent kulislerinde, resmi nitelik kazanmamış görüşmelerin AKP ile Demokratik Eşitlik Partisi (DEM) arasında yürütüldüğü iddiaları konuşuluyor. Yerel seçimlere kısa bir süre kala bu iddialar tekrar gündeme geldi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre AKP ile DEM Partisi arasında 'adı konulmamış' görüşmeler yapıldığı ileri sürülüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na kayyum atanmaması, cezaevinde bulunan bazı hasta tutukluların salıverilmesi ve PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin kaldırılması yönünde DEM Partisi'nin 3 talepte bulunduğu öne sürülüyor. Ancak iddialara göre AKP, bu talepleri geri çevirdi.

Hapsi istenen Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert sözler Hapsi istenen Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert sözler

AKP'nin taleplere şu şekilde yanıt verdiği ileri sürülüyor: Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın kazanılması durumunda, belediye başkan adaylarının sicili temiz olması, terör örgütleriyle iltisaklı olmaması ve işbirliğinde bulunmaması halinde zaten belediyelere kayyım atanmadığı; PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a yönelik tecritin kaldırılamayacağı ve durumu ağır olan bazı tutukluların salıverilmesinin mümkün olmadığı ancak durumlarının sağlık raporu ile kesinleşmesi halinde, prosedür gereği cezalarının ev hapsine çevrilebileceği şeklinde oldu.

DEM Partisi'nin taleplerinin AKP tarafından kabul edilmemesi üzerine, geçtiğimiz günlerde eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını öne sürdüğü konuşuluyor.