Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı canlı yayında milyonlarca emekliyi sevindirecek bir müjdeyi duyurdu. Bakan Işıkhan, emeklilerin talepleri arasında yer alan bayram ikramiyelerinin artırılması konusunda olumlu bir adım atmaya hazır olduklarını belirtti.

MEB erişime açtı! İşte yeni müfredat MEB erişime açtı! İşte yeni müfredat

NTV canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile yapacakları görüşmeler sonucunda gerekli çalışmaları yaparak emeklilere yönelik iyileştirmeleri gerçekleştireceklerini ifade etti. Emeklilerin talep ve ihtiyaçlarını önceliklendirdiklerini vurgulayan Işıkhan, emeklilerin müsterih olmalarını sağlayacak adımları atacaklarını belirtti.

Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik bayram ikramiyelerinin artırılması talebine de olumlu yaklaştı. Emeklilere sağlanacak iyileştirmelerin, Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Hazine ve Maliye Bakanı ile yapılacak görüşmeler sonucunda gerçekleşeceğini ifade etti. Ayrıca, Bakan Işıkhan, emeklilerin talep ve ihtiyaçlarına öncelik verildiğini ve bu konuda gerekli değerlendirmelerin yapıldığını belirtti.

Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik yapılan ödemeler hakkında da bilgi vererek, istihdam sayısının 914 bin seviyesine getirildiğini ve 110 bin vatandaşa 990 milyon lira ödeme yapıldığını aktardı. Prim tahsilatının önemine değinen Bakan Işıkhan, ekonominin canlandırılması için önemli adımlar atıldığını ve kaybedilen iş gücünün yeniden kazanılmasına odaklandıklarını söyledi.