CHP'nin Ankara'daki temsilcileri, yerel seçimler öncesinde umutlu olduklarını dile getirdi. Ankara Milletvekilleri ve İl Başkanı Ümit Erkol, Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada, "Sokaktan gelen görüntüler ve elimize gelen veriler Ankara'da Mansur başkan ile tarihi bir başarı yakalayabileceğimizi gösteriyor. Veriler Mansur Bey’in rekor oyla seçileceği yönünde" dedi.

Erbakan'ı çaya davet etmeyen Erdoğan'a YRP'den gönderme Erbakan'ı çaya davet etmeyen Erdoğan'a YRP'den gönderme

Belediye meclisi seçimlerinde başarının ilçelere bağlı olduğunu vurgulayan Erkol, "Belediye meclisinde çoğunluğu yakalama hedefimize yakınız. Bu nedenle ilçelerde başarı çok önemli. Hedefe ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

Erkol önceki seçimlerde az farkla kaybettikleri Mamak, Etimesgut ve Gölbaşı'nı da kazanacaklarını sözlerine ekledi.

Ankara Milletvekili Aylin Yaman ise "Ayaş, Beypazarı ve Nallıhan’dan umutluyum" ifadelerini kullandı.

AKP SAHADAN ÇEKİLMİŞ GİBİ

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de AKP'nin adayı Turgut Altınok’un yönettiği Keçiören’de Mesut Özarslan ile sürpriz yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Keçiören’i kazanabileceklerini vurgulayan Emir, AKP'nin önceki seçimlerde yüzde 60’ın üzerinde oy aldığı Çubuk, Pursaklar ve Altındağ’da da güçlü bir çıkış yapacaklarını söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer de “AKP Ankara’da sahadan çekilmiş gibi” yorumunu yaptı.