Türk Boyları ve Akraba Toplulukları Haberleşme Derneğinden 3 Mayıs mesajı Türk Boyları ve Akraba Toplulukları Haberleşme Derneğinden 3 Mayıs mesajı

Kahramanmaraş depremlerinin 6 Şubat'ta yaşandığı olayın yıldönümü nedeniyle Hatay'da düzenlenen anma töreni, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın katılımıyla gerçekleşti. Ancak, bu törene katılan siyasi isimler, yurttaşlar tarafından protesto edildi.

Protestoların yanı sıra, CHP'nin yerel seçimler için yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a yönelik tepkiler, CHP kurmaylarından Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın Halk TV'de İsmail Küçükkaya'ya yaptığı açıklamada da gündeme geldi.

Ağbaba, tepkilerin demokratik bir hakkın ifadesi olduğunu belirterek, "Demokrasi sadece seçimde oy kullanılan rejimin adı değil. Demokrasi aynı zamanda protesto hakkı. Dünkü yapılan da bu, bundan kimse de gocunmasın. Bir şeyi eksik yapıyorsanız vatandaşın tepki göstermesi de doğal. Kimin kusuru varsa CHP'li, MHP'li, AK Partili kimin kusuru varsa cezalandırılması lazım" şeklinde konuştu.

İsmail Küçükkaya'nın "CHP'nin yetkili kurulları Lütfü Savaş'ı neden aday gösterdi?" sorusunu yanıtlayan Ağbaba, Genel Başkanlarının anket sonuçlarına dayanarak aday belirlediğini ve bu kararın kamuoyu tarafından değerlendirildiğini ifade etti. Ağbaba, "Bütün suçu Savaş'a yıkmanın anlamı yok ama herkesin de buradan payını çıkarması lazım" diyerek, partisinin aldığı kararın demokratik süreç içinde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.