CHP’nin Mersin’in ilçelerinde adaylarını belirlemesinin ardından ortaya çıkan tartışmalar durmak bilmiyor. Cumhuriyet'ten Serhat Eş'in haberine göre CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın açıklamalarıyla gündeme gelen konuda, Mezitli ilçe yönetiminin belediye başkanı Neşet Tarhan'ın tekrar aday gösterilmesi yönündeki kararı CHP Genel Merkezi'ne bildirildi. Ancak ortaya çıkan belgelere göre, Mezitli ilçe yönetimi, aralık ayında yaptığı toplantıda, belediye başkan adayının belirlenmesi için önseçim yapılması yönünde oy birliği ile karar almıştı.

Erdoğan ve Özel görüşmesinde neler konuşulacak? Erdoğan ve Özel görüşmesinde neler konuşulacak?

Mezitli ilçe yönetiminin aldığı kararı gösteren belgede, "Bu kritik süreçte Mersin Büyükşehir Belediyemizi kazanmak için tüm ilçelerde en yüksek oy oranını almak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Bunun için kendi ilçemiz olan Mezitlimizde büyükşehire en yüksek oyu taşıyacak ve Mezitli ilçemizde tarihi bir rekor kırarak kazanacak olan mevcut Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’ın tekrar aday gösterilmesini, CHP Mezitli ilçe başkanı ve yönetim kurulu olarak talep ediyor, saygılarımızı sunuyoruz." ifadeleri yer alıyor.

Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın, örgütün Neşet Tarhan'ın dışında bir aday istediği yönündeki açıklamalarına karşın ilçe yönetiminin böyle bir talepte bulunmadığı belirtiliyor. Öte yandan, Mezitli ilçe örgütünün önseçim talebinin CHP Genel Merkezi'ne iletilmesi, partideki iç çekişmeleri de gün yüzüne çıkardı.

CHP Mezitli ilçe örgütünün bu talebinin ardından Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmeler yaptığı ve adaylığının değişebileceği iddia ediliyor. Bu gelişmeler, Mersin'deki yerel seçim sürecinde CHP içindeki dinamikleri ve aday belirleme süreçlerini tartışma konusu yapıyor.