CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Jak Eskinazi'nin tarikatlarla yapılan protokollere yönelik eleştirisine AKP'liler tarafından yapılan hedef gösterme çabalarına karşı sert bir tepki verdi. Yücel, "AKP'nin kirli zihniyeti bir taraftan kin ve nefret diliyle Sayın Jak Eskinazi‘yi hedef gösterirken diğer yandan tarikatları savunma telaşına düşmüştür" dedi.

Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Jak Eskinazi’nin “Milli Eğitim Bakanlığı tarikatlar ve cemaatler ile sözleşme imzalayacağına yapay zeka kuruluşları ile anlaşma imzalamalıdır” demişti. Eskinazi'nin açıklamalarının ardından AKP Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan'ın Eskinazi'ye yönelik sert sözleri üzerine Yücel, "Fahri konsolosu olduğu İsrail'in çocuk katliamlarına ses çıkaramayan bu utanmaz, çocuklarımız ve geleceği ile ilgili söz söyleyecek son kişidir. Bu zavallıyla, İzmir ve ihracat kelimelerinin yan yana gelmesi şüphesiz hepimiz için ibretlik ve ders çıkarılması gereken bir hadisedir. Bu vicdanı kör, zihniyeti dinozorlaşmış ahlaksızlarla hak ettiği şekilde mücadele edeceğiz" şeklindeki ifadelerine karşı da net bir duruş sergiledi.

Kurtulmuş'tan anayasa açıklaması: "Ortak yol bulacağız" Kurtulmuş'tan anayasa açıklaması: "Ortak yol bulacağız"

Yücel, Eskinazi'nin sözlerini başka mecralara çekmeye çalışan AKP zihniyetini eleştirerek, "Sayın Eskinazi'nin sözlerini başka mecralara çekmeye çalışan, AKP’nin kirli zihniyeti bir taraftan kin ve nefret diliyle Sayın Jak Eskinazi‘yi hedef gösterirken diğer yandan tarikatları savunma telaşına düşmüştür" diye konuştu. İzmir'deki AKP gerçeğini vurgulayan Yücel, 22 yıldır bu çirkin zihniyete geçit verilmediğini ve İzmirlilerin 31 Mart'ta bu zihniyete bir kez daha dersini vereceğini ifade etti.