İstanbul Çağlayan Adliyesi önündeki polis noktasına yapılan silahlı saldırıda üçü polis, beş kişi yaralandı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Adliyenin C Kapısı önünde gerçekleşen saldırıda, saldırganlar olduğu ifade edilen kişilerin vurularak etkisiz hale getirildiği açıklandı. Sağlık ekipleri, yaralılara müdahale etmek ve hastaneye taşımak için çalışma başlattı.

Olay sonrasında Adliye giriş ve çıkışları kapatılırken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ve Başsavcı vekilleri olay yerinde inceleme yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olaya ilişkin "Adliyeye silahlı saldırı girişiminde bulunan 1’i kadın, 1’i erkek 2 saldırgan ölü ele geçirilmiştir. 3’ü polis memuru olmak üzere 5 kişi yaralanmıştır." şeklinde bir açıklama yaptı. Yerlikaya, polisleri tebrik ederken, yaralılara acil şifalar diledi. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edileceği belirtildi.

Olayın ardından ikinci bir açıklama yapan Ali Yerlikaya, "Bugün Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki kontrol noktasına yönelik terör saldırısı girişimi gerçekleşmiştir. Etkisiz hale getirilen E.Y. ve P.B adlı hainlerin DHKP/C terör örgütüne üye oldukları tespit edilmiştir. Saldırı girişiminde bulunan teröristler etkisiz hale getirilirken, 3’ü polis 3’ü vatandaşımız olmak üzere 6 kişi yaralanmıştır. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" diyerek teröristlerin DHKP-C'li olduklarını bildirdi.

Olayla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da bir açılama yaptı.

Meteoroloji 6 ili uyardı! Meteoroloji 6 ili uyardı!

Tunç, "İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde bulunan güvenlik noktasına yönelik silahlı saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Hain saldırıyı önleyerek iki şüpheliyi etkisiz hale getiren kahraman polislerimize teşekkür ediyorum.
Saldırıda yaralanan polis memurlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir" şeklinde bir açıklamada bulundu.