Resmi Gazete'de yayımlandı! Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam Resmi Gazete'de yayımlandı! Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam

Bursa'da gerçekleştirilen 'Kafes-46' operasyonları, büyük çaplı bir başarıya imza attı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun hedefindeki 3 ayrı organize suç örgütünün liderleri olan Bülent Çetkin, Osman Deliçay ve firari Muhammet Tayyar Türkeş'in öncülüğündeki yapıları çökerttiklerini açıkladı. Operasyonlar neticesinde 47 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, operasyonun detaylarına dair yaptığı açıklamada, suç örgütlerinin resmi yollardan işletmelere ortak olup, daha sonra tehdit ve baskıyla diğer ortakları el çektirdiğini, sözde mahkemeler kurarak anlaşmazlıkları olan kişilere kararlar verdiklerini ve buna karşılık para talep ettiklerini belirtti. Ayrıca, örgütlerin silahlı saldırılar gerçekleştirdiği, tehdit yoluyla haraç aldığı ve haksız menfaat elde ettiği tespit edildi.

Operasyonlar sonucu, 15 ruhsatsız tabanca, 2 otomatik tüfek ve 1 suikast kalem tabanca ile çok sayıda çelik yeleğe el konuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleşen operasyonlarda görev alan kahraman polisler özverili çalışmalarıyla takdir topladı. İçişleri Bakanı, operasyonların devam edeceğini belirterek, organize suç örgütlerine karşı milletin duası ve desteğiyle mücadelenin süreceğini vurguladı.