İsrail ve Hamas arasındaki çatışmanın 6. ayına girmesiyle birlikte, Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, savaşın sona ermesinin geciktiğini vurguladı. Griffiths, yaptığı yazılı açıklamada, "Korkunç bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyoruz. Gazze halkı için son altı aylık savaş ölüm, yıkım ve şimdi de insan eliyle yaratılan utanç verici bir kıtlık beklentisi getirdi." ifadelerini kullandı.

Gazze'de yaşanan son altı ayın, 7 Ekim saldırılarından bu yana devam eden acı dolu bir süreç olduğunu belirten Griffiths, sivillerin can güvenliğinin her geçen gün daha da azaldığını dile getirdi. Savaşın, gelecek açısından karanlık bir tablo çizdiğini vurgulayan Griffiths, "Bu savaşın sona ermesi çok gecikti." dedi.

İsrail-Hamas çatışmasının, sadece bölgedeki insanlara değil, tüm insanlığa yapılan bir ihanet olduğunu ifade eden Griffiths, "Gazze'de hiç kimsenin güvende olmadığı ve güvenli bir yer bulunmadığı bir ortamda, artan şiddetin daha da kötüleşme riskiyle karşı karşıyayız." şeklinde konuştu.

Griffiths, yardım operasyonlarının, bombardımanlar, güvensizlik ve erişimin engellenmesi gibi zorluklarla karşı karşıya kaldığını da belirtti. Savaşın acımasız sonuçlarına rağmen, BM yetkilisi, "Bu ihanetin hesabının sorulması için kolektif bir kararlılık teşvik edilmelidir." çağrısında bulundu.

Netanyahu: Anlaşma olsa da olmasa da... Netanyahu: Anlaşma olsa da olmasa da...

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 33 bin 137'ye yükselirken, yaralı sayısı 75 bin 815 olarak açıklandı.