Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yenisu köyünde dün akşam saatlerinde meydana gelen çığ felaketi sonucunda bir kişi kayboldu. Evine dönmeyen ve ailesi tarafından endişeyle beklenen vatandaşın durumu jandarma ekiplerine bildirildi.

Jandarma ekipleri, çığın düştüğü bölgede ayak izlerine rastladı ve hemen bölgeye takviye ekipler çağrıldı. Arama kurtarma çalışmalarına Bingöl Valiliği liderliğinde jandarma, AFAD, Sar Arama Kurtarma ekipleri, güvenlik korucuları ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 30 AFAD, 8 sivil toplum kuruluşu arama kurtarma, 7 Sar Arama Kurtarma, 28 jandarma personeli ve 25 güvenlik korucusu katılıyor.

Meteoroloji 6 ili uyardı! Meteoroloji 6 ili uyardı!

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bölgede yoğun bir şekilde devam eden arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Vali Usta, "30 AFAD, 8 sivil toplum kuruluşu arama kurtarma, 7 Sar Arama Kurtarma, 28 jandarma personeli ve 25 güvenlik korucusu ile bölgede titiz bir çalışma yürütülmektedir. Şu ana kadar maalesef kayıp vatandaşa ulaşılamamış olup, çalışmalarımız devam etmektedir." dedi. Çalışmalara hava şartlarına rağmen aralıksız devam edildiği vurgulanırken, kayıp vatandaşın bulunması için tüm ekiplerin azami çaba sarf ettiği belirtildi.