Krunic'ten Fenerbahçe itirafı: Böylesini görmedim Krunic'ten Fenerbahçe itirafı: Böylesini görmedim

Beşiktaş Futbol Kulübü, pazar günü Galatasaray ile oynanan maçta Cenk Tosun ile Derrick Köhn arasındaki tartışmalı pozisyonun VAR kayıtlarının açıklanması için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) çağrıda bulundu. Siyah-beyazlılar, resmi açıklama yaparak bu taleplerini kamuoyuyla paylaştı.

Açıklamada, TFF'nin geçtiğimiz haftalarda VAR kayıtlarının yayınlanması konusunda doğru bir adım attığı hatırlatıldı. Geçen sezon oynanan Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep FK-Beşiktaş maçlarındaki tartışmalı kararlar sonrasında TFF'nin bu kayıtları yayınlamasının şeffaflık adına önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Beşiktaş, bu hafta oynanan Galatasaray maçında yaşanan Cenk Tosun - Derrick Köhn pozisyonunun tartışmalı olması nedeniyle kamuoyunda varılan kararların ve VAR'ın niçin çağrılmadığı sorusunun gündeme geldiğini ifade etti. TFF'nin şeffaflığı sağlama ve kamu vicdanını rahatlatma prensibine vurgu yapılarak, bu tip pozisyonlarda hakemin niçin çağrılmadığı sorularına cevap bulmak adına VAR kayıtlarının yayınlanması talep edildi.

Açıklamada, Türk futbolunun sağlıklı bir yapıya kavuşması için VAR konuşmalarının yayınlanmasının önemine dikkat çekilerek, kamuoyuyla paylaşılması talep edilen VAR kayıtlarının sağlıklı bir futbol atmosferine katkı sağlayacağı belirtildi.