Fenerbahçe deplasmanda Konyaspor ile 0-0 berabere kaldı Fenerbahçe deplasmanda Konyaspor ile 0-0 berabere kaldı

Trendyol Süper Lig'in heyecan dolu 28. haftasında, 3 Mart Pazar günü Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak derbide gözler, iki takımın kalecilerinde olacak. Ligde lider durumda bulunan Galatasaray, 46 puanla 4. sıradaki Beşiktaş'ı konuk edecek ve bu mücadele şampiyonluk yarışındaki kritik bir dönemeç olarak değerlendiriliyor.

Beşiktaş'ın ev sahipliğinde Tüpraş Stadyumu'nda gerçekleşecek derbide, iki takımın kalecileri Mert Günok ve Fernando Muslera'nın performansı, takımlarının alacağı sonucu belirleyebilir.

Mert Günok'un Performansı
Beşiktaş'ta bu sezon 22 lig maçında görev yapan Mert Günok, takımının en çok forma giyen kalecisi konumunda. Mert Günok'un kalesinde son 5 Süper Lig mücadelesinde gol görmemesi dikkat çekiyor. Bu sezon Beşiktaş'ın kaleyi koruduğu maçlarda 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet yaşandı. Mert Günok'un, Galatasaray'a karşı kariyerindeki performansı ise 1 galibiyet, 2 yenilgi şeklinde.

Fernando Muslera'nın Performansı
Galatasaray'ın kalesini koruyan Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, bu sezon sadece 1 lig maçını kaçırdı. Muslera, 26 lig mücadelesinde 15 gol yedi ve 13 karşılaşmada kalesini gole kapattı. Deneyimli kaleci, Beşiktaş ile oynadığı 26 derbi maçında 13 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 mağlubiyet yaşadı. Muslera'nın Beşiktaş'a karşı kalesini gole kapattığı 9 derbi mücadelesi bulunuyor.