AKP'li başkanı ziyaret eden milli sporcunun sözleşmesi feshedildi AKP'li başkanı ziyaret eden milli sporcunun sözleşmesi feshedildi

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir akaryakıt istasyonunun oto yıkama bölümünde sucukları yıkayan kişilere yönelik yaşanan olay sonrasında, 'etiketsiz sucuk' satmaktan dolayı 150 bin liraya kadar ceza kesileceği açıklandı. Olay, 5 Ocak'ta meydana geldi ve iki kişi oto yıkama bölümüne gelerek araçlarındaki sucukları yıkadı. Bu olay sosyal medyada paylaşılınca tepki çekti. Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı.

Sucukları yıkayan kişiler olan H.H.Y. ve F.M. ile aracın sahibi İ.Y., jandarma tarafından gözaltına alındı. İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen araç içerisinde İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince inceleme yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sucukların üretildiği Afyonkarahisar'daki tesislerin incelenmesi için Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bilgi verdi.

İki kişi ifadelerinde, sucukları minibüs içinde tozlandığı gerekçesiyle yıkadıklarını belirterek, yıkanan sucukları Gemlik ve Bursa'da bazı yerlere sattıklarını ifade etti. Sucuklar numune alındıktan sonra imha edildi. Numunelerde yapılan tür tayininde at, eşek ve tavuk eti tespit edilmedi. Adli soruşturma sürerken, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, 3 şüpheliye 'etiketsiz sucuk' sattıkları gerekçesiyle 5966 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na göre toplam 150 bin liraya kadar ceza kesileceğini açıkladı.