Baskil ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren CHP Belediye Başkan adayı Veli Baygeldi, AKP'nin Seçim Koordinasyon Merkezi önünden geçerken bir şahsın tehdidiyle karşılaştı. Olayın büyümemesi için Baygeldi, bir kahvehaneye götürüldü. Ancak buraya kısa bir süre sonra Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat'ın liderlik ettiği 50 kişilik bir grupla gelerek Baygeldi'yi tehdit ettiği iddia edildi.

CHP'den 1 Mayıs adımı CHP'den 1 Mayıs adımı

Polis müdahalesi sonrasında grup dağıtıldı ve Baygeldi, yaşadığı tehdit olayı üzerine kendisini tehdit edenler hakkında karakola giderek şikayetçi oldu. Baygeldi, Baskil İlçe Emniyet Amirliği'ne giderek yaşananları şu şekilde anlattı: "Dün Baskil Koçyolu Aksoylar mezrasına seçim ziyaretinde bulunduktan sonra ilçe merkezine geldim ve ilçe başkanımla çay içtik. Saat 22.45 sıralarında ilçe merkezi AK Parti SKM önünden geçerken iki kişi vardı. Şahıslara selam verdim, ismini sonradan öğrendiğim şahıs bana, 'Bugün yaptığın açıklamalar hoşuma gitmedi, kulağıma hoş şeyler gelmiyor, yarından itibaren seni Baskil’e sokmayacağız bundan sonra görürsün' dedi. Bundan sonra SKM içerisinden sokağa onlarca insanın çıktığını gördüm. İsmi Neşet olan şahıs daha da hararetlenerek 'Vururum seni Baskil’e sokmam' şeklinde bağırmaya başladı ve alanda kargaşaya neden oldu. İçlerinden bir kişi koluma girerek 'Başkanım senden rica ediyorum' diyerek beni alandan uzaklaştırdı."

Baygeldi'nin yaşadığı bu olay sonrasında İhsan Akmurat hakkında da şikayetçi olduğu bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.