İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye'de düzenlenen Halk Buluşması'nda AKP'ye ve Kanal İstanbul projesine sert eleştirilerde bulundu. İmamoğlu, AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum'un açıklamalarını hedef alarak, "Belediyecilikte rakip olacak birini bulamadıkları için şimdi bu seçimi yerel seçim alanından çıkarmaya çalışıyorlar. Her seçimden önce yaptıkları gibi, hemen milli duyguları ve inançları istismar ediyorlar" dedi.

İmamoğlu, AKP'nin İstanbul adayı hakkında sert sözler sarf ederek, "Dersine çalışmayan ithal aday, tepetaklak gidiyorsun. 31 Mart'ı çıkartabilir misin emin değilim. Tavsiyede bulunayım, seçim kazanmak zafer kazanmak değildir. Zafer birilerine karşı kurulan üstünlüktür. Birilerini teslim almak, onlara hakim olmaktır. Belli ki İstanbulluları teslim almak gibi görüyorsun. Ama demokrat bir insan bu ifadeleri kullanmaz. Ama demokratlığı bilmiyor. Kendini daha fazla küçük düşürme" şeklinde konuştu.

Kanal İstanbul projesine ilişkin de açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "Milletin gündeminde olmayan benim gündemimde yok. Destekliyorum da demiyor, asla yapılmamalı da demiyor. Kendini bu hale düşüren İstanbul'u ne hale düşürür" ifadelerini kullandı ve projenin İstanbul'a zarar vereceğini vurguladı.

Ümit Özdağ’dan İYİ Parti Başkanlık seçimine dair ilginç tespit! Ümit Özdağ’dan İYİ Parti Başkanlık seçimine dair ilginç tespit!

Ayrıca, İmamoğlu yaptığı konuşmada, enflasyon ve yoksulluk konularına da değindi. "Yoksulluğun bir maharet olduğunu kabul etmeyecek kadar vatandaşını düşünen bir yöneticiyim. Toplumun yoksullukla mücadele etmesi büyük bir ayıptır, hicap duyulacak bir durumdur" diyen İmamoğlu, ekonomideki kötü tablonun sorumlusunu da AKP hükümeti olarak işaret etti.