Balıkesir'de gerçekleşecek olan seçimler öncesinde, CHP adayı Ahmet Akın, isim benzerliği krizi ile karşı karşıya. Pusulada kendisiyle aynı isme sahip bağımsız bir adayın yer almasıyla ilgili olarak Akın, bilinçli bir tezgâhın kurulduğunu iddia etti. Rakip adayın kamuoyu yoklamalarında geride kalmasının bu tür bir yönteme başvurmalarına sebep olduğunu ifade etti.

CHP'li Akın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Korkudan, şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yönteme başvurdular. Ahmet Akın isminde bağımsız bir aday çıkardılar. Korkunun ecele faydası yok. Fakat kimsenin korkmasına da gerek yok. Balıkesir’i beş yıldır yöneten iktidar temsilcileri tarafından kurulan bu kirli tezgâh nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediye seçimlerinde iki tane Ahmet Akın var. Biri CHP’nin logosunun altında ben olacağım. Diğeri de bağımsız bir Ahmet Akın. Bu tezgâhı kurgulayanlar, ‘Ahmet Akın kazanıyor, geliyor. Entrikayla yalanla onun seçimi almasını engellemeye çalışalım’ diye düşünüyorlar." şeklinde konuştu.

Ümit Özdağ’dan İYİ Parti Başkanlık seçimine dair ilginç tespit! Ümit Özdağ’dan İYİ Parti Başkanlık seçimine dair ilginç tespit!

Akın, Balıkesirli vatandaşların bu tür oyunlara izin vermeyeceğini belirterek, "Onlara yazıklar olsun diyorum. Kuvayı Milliye kentine yakışmayan davranışlarda bulunanlara yiğit Balıkesirliler 31 Mart’ta gereken yanıtı sandıkta verecek." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Akın, beş yıldır büyükşehir belediyesini yöneten iktidar temsilcilerini eleştirerek, "Bu oyunu Balıkesirli hemşerilerimiz bozar. 1 Nisan’da görevi Ahmet Akın’a teslim etmemek için yoğun şekilde çaba sarf edenler keşke aynı performansı beş yıldır Balıkesir’e hizmet etmek için gösterselerdi. Şehrimiz bugün kasaba gibi kalmaz gerçek bir büyükşehir olurdu. Her türlü engellemeye rağmen seçimi kazanacağız, Balıkesir’in hakkını alacak, hak ettiği yere getireceğiz." dedi.