Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğince (MÜSİAD) Mersin'de  "Topraktan Geleceğe" temasıyla düzenlenen "Türkiye Yüzyılında Üretim Zirvesi"nde konuştu.

Yumaklı, dünyadaki gelişmelerin, tarımsal üretimin stratejik öneminin daha çok hissedilmesini sağladığını belirtti.

Erdoğan'dan et fiyatları açıklaması: Hesap soracağız! Erdoğan'dan et fiyatları açıklaması: Hesap soracağız!

"Dünya nüfusu 2050'de 10 milyar olacak. Türkiye'nin 2050 nüfusu 105 milyon... Gelecek bir o kadar misafiri de düşünürsek 2050'de en az 210 milyonluk nüfusun gıda ve su ihtiyacını karşılamamız gerektiği ortaya çıkıyor. Nüfus artışıyla birlikte iklim değişikliği, göç, birtakım daha önce adını hiç duymadığımız hastalıklar gibi hususların bizi kısıtlayacağını da düşünürsek buradaki risk faktörünü görmüş oluruz. Biz, bunların hepsini 'yeni normal' olarak niteledik ve Bakanlığımız bütün çalışmalarını buna göre dizayn etmeye başladı ve devam ediyor." Dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Yumaklı’nın sözlerine atıf yaparak dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özdağ, “Yıllardan buyana 2050’ye kadar dünyada en az 300 milyon en çok 1 milyar 200 milyon insan yer değiştirecek , Türkiye göç yolu üzerinde, önlem almalı, Anadolu Kalesi ile sınırları kapatmalıyız diyoruz.

AK Partili tarım bakanı aşağıdaki konuşmasında dün 2050 senesinde Türk nüfusun 105 milyon olacağını ve en az 105 milyonda sığınmacı olacağını, onlara da bakmak için tarımı organize etmemiz gerektiğini söylüyor. Buna da İngilizceden tercüme YENİ NORMAL diyor.

Ey Türk Milleti, bu da seni uyandıramaz ise hiç bir şey uyandıramaz. Bu yeni normal değil yeni ANORMAL. Ülkemizi işgal ettirmeyeceğiz.

Atatürk’ün izinde Zafer Partililer ailelerini ve vatanlarını savunacak. Sizi de bu savunmaya davet ediyoruz.” Dedi.

Zafer Partisi İstanbul Belediye Başkan Adayı Azmi Karamahmutoğlu da Genel Başkan Özdağ’ın tweetini alıntılayarak “Vatanseverler; içerideki 13 milyon kaçak-sığınmacı geri gönderilecek diyorken, AKP’nin Bakanı “26 yıl sonra (2050) 105 milyon ‘misafirimiz’ olacak” diyor. Buna da mı ürpermeyeceksiniz?..” açıklamasında bulundu.