AKP Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında gerçekleşen ve 1 kişinin ağır yaralandığı silahlı saldırı ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında olaya karışan şüphelilerin yakalanması için ekiplerin çalışması devam ediyor.

Olay yerindeki çalışmalarda, 14 adet 7.62 milimetre çapında uzun namlulu silah mermisi kovanı ve 3 adet 9 milimetre çapında kovan bulunurken, 5 araç ve 1 ikametgaha kurşun isabet ettiği tespit edildi.

1 SALDIRGAN YAKALANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Tekirdağ'da yaptığı açıklamada saldırganlardan birinin yakalandığını bildirdi.

"İstanbul Emniyetimiz ve İstanbul Başsavcılığımız, gerekli tahkikatı titizlikle yürütmektedir" diyen Erdoğan, "Bir tanesi yakalandı. Diğerlerini de inşallah yakalayacağız" dedi.

12 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Mahzen-34 operasyonlarında son durum! Mahzen-34 operasyonlarında son durum!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıya ilişkin 12 şüphelinin gözaltına alındığı, 7 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleştirilen silahlı saldırı ile ilgili olarak Küçükçekçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında olayla bağlantısı olduğu düşünülen; 12 şüpheli gözaltına alınmış, 7 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir."