İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının detayları hakkında açıklamalarda bulundu. Operasyonlardaki gözaltılara dikkat çeken Yerlikaya, ifadelerin tamamlanmasının ardından olayın ayrıntılarının daha netleşeceğini belirtti.

DEAŞ'ın saldırı şeklini hatırlatan Bakan Yerlikaya, "Ya bomba kullanırlar ya da girdikleri yerde tüm sivilleri katlederler. Bu saldırıda amaçları neydi?" sorusuna henüz bir yanıt bulamadıklarını ifade etti. Yerlikaya, silahların tutukluk yapmış olmasının, saldırganların hedeflerine ulaşmasını engelleyebileceğini söyledi ve bu sorunun detaylı yanıtının ifadelerin ve çalışmaların sonucunda ortaya çıkacağını belirtti.

Hatay'da deprem! Hatay'da deprem!

Polonya Başkonsolosu Witold Lesniak'ın hedef olup olmadığı sorusuna yanıt veren Bakan Yerlikaya, ilk belirlemelere göre Başkonsolos'un hedef olmadığını değerlendirdiklerini belirtti. Başkonsolos'un olay anında kilisede bulunan 35 kişiden biri olduğunu aktaran Yerlikaya, "Hedef Başkonsolos olsa, saldırganlar niye Tuncer Cihan’a önce silahın kabzasıyla vurup, sonra silahla öldürüyor?" diye konuştu.

Saldırganların kullandığı Polonya plakalı araçla ilgili olarak Yerlikaya, "Araç 2022 tarihinde Avrupa'dan giriş yapmış. Burada el değiştirmiş. Zaten el değiştirme ve keşif üzerinden ulaşıldı." bilgisini paylaştı.