İçişleri Bakanlığından 'Adıyaman' açıklaması İçişleri Bakanlığından 'Adıyaman' açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında hakim ve savcı yardımcılığı döneminin başladığını açıkladı. Bu yeni uygulama, hakim ve savcı adaylığı yerine getirilen hakim ve savcı yardımcılığını içeriyor ve 2024 yılında başlayacak.

Adalet Akademisi'nde 1 yıl eğitim alacak olan adaylar, daha sonra 2 yıl süresince tecrübeli hakim ve savcıların yanında usta-çırak ilişkisi içerisinde eğitim alacaklar. Toplamda 3 yıl sürecek bu dönemle hakim ve savcı adayları, mesleğe kabul öncesinde daha nitelikli bir şekilde yetişecekler.

Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bugün ve yarın gerçekleştirilecek olan sınavla 800 adli yargı, 100 avukatlıktan geçiş, 100 idari yargı olmak üzere toplamda 1000 hakim ve savcı yardımcısının alımına başlanacağını belirtti. Adaylara başarılar dileyerek, bu yeni sistemle hakim ve savcıların mesleki eğitimlerinin daha etkin bir şekilde gerçekleştirilmesinin amaçlandığını vurguladı.