İYİ Parti Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın istifa edeceği iddia edildi İYİ Parti Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın istifa edeceği iddia edildi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kocaeli'de yurttaşlarla buluşarak yerel seçim çalışmalarına devam etti. Ardından Kocaeli İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Babacan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Babacan'a, 2023 seçimlerinde az bir oy farkıyla 15 milletvekili çıkarmalarına rağmen eleştirilerin yöneltilmesi soruldu. Babacan, bu konuda şunları söyledi:

"Yerel seçimlere doğru gidiyoruz, yönümüz yarınlar, arkaya dönük fazla bakmıyoruz. Yüksek seçimlerden bu yana 8 ay geçti. 6 parti ortak liste ile seçime girmiştik. Bizim adaylarımızın olduğu her ilde CHP’nin bir önceki seçime göre ciddi oy artışı oldu, dolayısıyla bizim katkımız oldu. Üstelik bu teklif bize CHP'den geldi. Biz gidip onlara ‘Sizin listenizden girelim’ demedik. Onlar çok yoğun ısrarla dediler ki ‘Ortak liste olanca hepimiz daha fazla milletvekili elde edebiliyoruz, küsuratlardan kayıplar olmuyor, bunu yaparak mecliste belli bir sayıya ulaşabiliriz’ dediler. Aşırı ısrar üzerine biz bunu kabul ettik ve ondan sonra o birliktelik oldu. Bizim her bir milletvekilimiz bileğinin gücüyle, alının teriyle milletvekili olmuştur. Hepsi helalinden milletvekili olmuştur."

Gazetecilerin "İttifak teklifi geldi mi?" sorusuna Babacan, şu yanıtı verdi:

"Seçimlere doğru gidiyoruz. Bu seçime kendi ismimizle kendi adaylarımızla giriyoruz. Hukuken yerel seçimlerde ittifak diye bir şey yok. İttifak kavramı hukuki anlamda sadece genel seçimlerde geçerlidir. Ancak farklı işbirliği modelinden söz edilebilir. Biz yerel seçimlere giderken şu ana kadar hiçbir parti ile herhangi işbirliği yapmadık."

Babacan, yerel seçimlerde kendi adaylarıyla büyükşehirlerde seçime gideceklerini ifade ederken, böyle bir işbirliği teklifi gelirse değerlendirme sonucunda olumlu dönüşle düşünülebileceğini belirtti.

ABD resmen onayladı, F-16'lar yolda