Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hatay'da yaşanan jeolojik depremin yanı sıra kentin demografik yapısında meydana gelen değişikliğe dikkat çekti. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Özdağ, Hataylılar ve kentin önde gelen isimlerinin, özellikle Türk nüfusunun azalması ve Suriyelilerin kentteki varlığının artması konusunda büyük bir endişe içinde olduklarını ifade etti.

Sinan Ateş katillerini kendisi ortaya çıkarıyor! Sinan Ateş katillerini kendisi ortaya çıkarıyor!

6 Şubat'ta gerçekleşen jeolojik depremin ardından, demografik değişimin kenti daha ağır bir tehdit altına soktuğunu belirten Özdağ, resmi rakamların gerçek durumu yansıtmadığını ileri sürdü. Türk nüfusunun azalırken, Suriyelilerin sayısının arttığına dikkat çeken Özdağ, Hatay'daki Suriyeli nüfusun resmi açıklamalardan daha yüksek olduğunu öne sürdü.

Ayrıca, depremin ardından Türk esnafının azalırken Suriyeli esnaf sayısının arttığını ve tarımda Suriyelilere olan ihtiyacın arttığını belirten Özdağ, kentteki endişelerin arttığını ve Hatay'a özel bir ilgi gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Hatay valisinin ise genel olarak olumlu bir değerlendirme aldığını ifade etti.